Rijden met een beetje meer

Voor bijna iedereen met een visuele en of meervoudige beperking is paardrijden mogelijk. We proberen met allerlei behoeften rekening te houden en bieden diverse soorten begeleiding, aanpassingen en hulpmiddelen.

Hoe heerlijk is het om ondanks een beperking toch zo iets fijns en speciaals als paardrijden te kunnen ervaren! De fysieke activiteit en de soms buitengewone band die ontstaat tussen paard en ruiter zijn bijzonder vervullend.
Het contact, de vrijheid en onbelaste manier van bewegen wordt dan ook vaak als zeer positief ervaren en dat werkt door in het leven van alledag. Want bij ons hoeft een beperking het paardrijden niet in de weg te staan.

Bij Lis Hartel hebben wij daarom diverse aanpassingen en mogelijkheden gecreëerd voor velerlei hulpbehoeften.

Lichamelijke beperking

Voor ruiters en menners met een lichamelijke beperking hebben wij diverse aanpassingen beschikbaar zoals: • Hulpmiddelen om het op- en afstappen mogelijk te maken: zoals een opstapperron en een tillift. • Hulpmiddelen om het zitten op het paard mogelijk te maken en de houding te verbeteren. • Aangepaste teugels of leidsels. • Ondersteuning van de beenhulpen, bijvoorbeeld aangepaste stijgbeugels

Verstandelijke beperking

Voor ruiters met een verstandelijke beperking zijn er hulpmiddelen zoals gekleurde teugels die het makkelijker te maken om deze op gelijke lengte te houden en letterborden in de rijbaan met plaatjes voor duidelijke herkenbaarheid.

Visuele beperking

Ruiters met een visuele beperking kunnen bij het beoefenen van de paardensport ondersteund worden door: • Aangepaste grote letterborden. • Goede verlichting in de binnenbak.

Auditieve beperking

Voor ruiters en menners met een auditieve beperking is er een speciaal aangepast gehoorapparaat met een zender en ontvanger aanwezig.


Meer lezen over de lesmogelijkheden op onze manege?

Manege plus Rijden, ook met een beperking!
Paardenbeleid Goede zorg voor onze paarden
Menritten Een rit maken op onze paardenkar
Paardrijles Het wat en hoe van onze paardrijlessen