Menritten

Naast rijden op een paard, kun je bij ons ook een rit maken op een paardenkar, de zgn menkar. We zijn hier in het voorjaar van 2020 mee begonnen omdat we merkten dat het voor sommige van onze leden niet meer haalbaar was om de lessen te volgen. En omdat we dit erg jammer vonden en hun toch nog het plezier van het contact met de paarden en een bezoekje aan de manege wilden geven, hebben we dit bedacht.

De menkar bestaat uit een zitgedeelte waar 4 personen kunnen zitten. Op de bok kunnen twee personen zitten; de menner- koetsier die een koetsiersbewijs heeft en de groom ( hulp van de menner). De kar wordt door een van onze eigen paarden getrokken. Deze is hiervoor getraind en gewend om door de bossen een tochtje te maken. Bij een rit is er altijd een menner die verantwoordelijk is voor het besturen van het paard. De groom helpt de menner daar waar de menner dit nodig heeft; het paard vast houden bij het aantrekken van het paardentuig ( harnachement), kijken bij het oversteken enzovoort. 

Een aantal keren per week stapt een groepje achterop de kar en rijden zij een rit van ongeveer 30 minuten door de bossen in de omgeving van de manege. Het dragen van een cap is hierbij verplicht. Mocht je interesse hebben in het rijden met de menkar; laat het ons weten dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Indien je begeleiding nodig hebt bij de rit dien je dit zelf te regelen, maar geef dit ook aan bij ons zodat we daarmee rekening kunnen houden.


Meer lezen over de lesmogelijkheden op onze manege?

Manege plus Rijden, ook met een beperking!
Paardenbeleid Goede zorg voor onze paarden
Menritten Een rit maken op onze paardenkar
Paardrijles Het wat en hoe van onze paardrijlessen