Paardrijlessen

Wij bieden paardrijles aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking (in welke vorm dan ook).
En ook zonder een beperking ben je welkom. Wie behoefte heeft aan een ontspannen en persoonlijke manier van lesgeven is welkom bij ons. Want voor iedereen is er wel een passende en leuke les te vinden.

De eerste keren les

Mocht je interesse hebben dan zal er altijd eerst een proefles worden afgesproken.
Dit is een privéles zodat we in alle rust kunnen kennismaken en zie je hoe het een en ander gaat op de manege. Wanneer de proefles is bevallen zullen we in overleg kijken of het nodig is om eerst nog wat een op een lessen te gaan doen. Soms is dat nodig zodat je wat meer zelfstandig wordt op het paard en de basisvaardigheden onder de knie kunt krijgen.
Daarna zullen we in overleg naar een geschikte groep met een vast tijdstip in de week gaan kijken.

Lessen in het algemeen

De lessen kunnen 45 minuten of 60 minuten duren. Er is voor iedereen een passende les te vinden. Ook wanneer het niet haalbaar is om iedere week de lessen te volgen kunnen we kijken of het mogelijk is om dit bijvoorbeeld om de week te doen. Wil je hierover meer weten? Vraag dan onze instructrices naar de mogelijkheden.

Iedere dag maken de instructrices de indeling en planning van de lessen en de betreffende paarden. Hierdoor zorgen zij dat de paarden voldoende maar niet te veel worden in gezet. Ook wordt er gekeken naar welk paard het beste past bij welke ruiter. Dat kan iedere keer verschillen om zo de ervaring van de ruiter en soms ook het dier uit te breiden. Iedere paard is namelijk uniek en heeft een eigen "handleiding" die je onder de knie moet zien te krijgen. Een mooie uitdaging dus!

Paardrijden is samenwerken

Paardrijden houdt bij ons niet alleen in mee doen aan de les maar een complete beleving tussen rijdier en ruiter. Te beginnen met het poetsen (borstelen van het paard), de hoeven krabben en ook het opzadelen. Natuurlijk zullen we je ook hierin begeleiden. Of als je helemaal onervaren bent dan zal vaak het paard al voor je klaarstaan. Toch hoort het bij onze lessen om ook de voor- en nazorg voor het paard te leren en uit te oefenen. Daarom is het fijn wanneer je 15-30 minuten van te voren aanwezig kunt zijn om mee te helpen met het voorbereiden van je paard. Na de les zal er aangegeven worden of jouw paard de volgende les ook zal rijden of je hem- haar kunt afzadelen. Dit betekent dat je het paard naar stal brengt en het zadel en tuig van het paard afhaalt. Ook hiermee kun je natuurlijk hulp krijgen. Er lopen altijd genoeg vrijwilligers rond die je om hulp kunt vragen.

Leuk en veilig

Om leuke en veilige lessen te geven voor zowel paard als ruiter hebben wij een aantal spelregels opgesteld:

  • Het dragen van een goedgekeurde veiligheidscap is verplicht
  • Ruiters dragen dichte schoenen met een hak
  • Er is een gewichtslimiet van 80 kg
  • De jassen moeten altijd dicht zodat deze niet kan flapperen
  • Volg altijd de instructies van de instructrices op

Zo houden we het leuk en veilig!

Meld je via onderstaand formulier aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hopelijk tot ziens!

Let op: we hebben beperkt plek voor nieuwe ruiters. Vul het onderstaande formulier in en we sturen zo snel mogelijk een reactie met onze mogelijkheden.

Zo ja, geef een toelichting op je beperking zodat wij kunnen bepalen welke begeleiding je nodig hebt. Indien je geen beperking hebt, vul dan 'niet van toepassing' in.

Brief Nieuwe Leden Vrijwilligerswerk 2024 Pdf
PDF – 176,7 KB 33 downloads

Meer lezen over de lesmogelijkheden op onze manege?

Manege plus Rijden, ook met een beperking!
Paardenbeleid Goede zorg voor onze paarden
Menritten Een rit maken op onze paardenkar
Paardrijles Het wat en hoe van onze paardrijlessen