Nieuwsbrieven

De nieuwsbrief van maart 2024 kun je hier downloaden

Nieuwsbrief Lis Hartel Maart 2024 Pdf
PDF – 1,5 MB 31 downloads
Nieuwsbrief Lis Hartel Januari 2024 Pdf
PDF – 358,9 KB 16 downloads
Nieuwsbrief Lis Hartel November 2023 Pdf
PDF – 3,9 MB 13 downloads

Nieuwsbrief september 2023

VROLIJKE AFSLUITING VAN HET SEIZOEN

Op zaterdag 24 juni was er een borrel op de manege met lekkere salades, verschillende gerechten en soep voor leden, vrijwilligers en medewerkers. Het was mooi weer en supergezellig! Jong, oud, gevorderd en beginners, er werd veel samen gekletst en gelachen. Kortom, voor herhaling vatbaar! En dank nog aan Koek en Ei voor het heerlijke eten.

Medewerkers Koek & Ei voor hun restaurant in Driebergen

HEERLIJKE ZOMERVAKANTIE VOOR DE PAARDEN

Alle paarden lekker in de wei aan het grazen en aan het genieten

Tijdens de vier weken zomervakantie hebben de paarden in de wei gestaan bij Caricia en Perry in Leersum. Ze hebben zich goed vermaakt, konden lekker rennen en gras eten. Verschillende vrijwilligers zijn regelmatig langsgegaan om bij te voeren en even te checken of er geen problemen waren en of de paarden er nog goed bij stonden.

Voor, tijdens en na hun vertrek is de manege tijdens de klus-/schoonmaak dagen gepoetst en ‘gepimpt’ zodat we weer letterlijk fris en fruitig het najaar in kunnen. Er is een nieuwe paddock gemaakt waardoor alle paarden nu met z'n allen bij elkaar kunnen staan. Ook nu weer dank aan alle vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Zonder jullie zou dit gewoonweg niet mogelijk zijn!

VERRAST DOOR EEN DONATIE!

Wat zijn er toch veel lieve mensen: van de week werden we verrast door een donatie. Tijdens een tuin/muziekfeestje in Doorn is geld verzameld door Marco, Desirée, Ellen en Joost. Hoewel zij Lis Hartel zelf niet kennen, hebben zij wel een groot hart voor paarden. Via Barber van Manen hoorden zij over ons besloten dit aan ons te doneren. Wat geweldig, dank jullie wel!

LIS HARTEL DOET MEE MET DE GROTE CLUBACTIE

Dit jaar verkopen wij weer loten met de Grote Clubactie. De vereniging zet samen de schouders eronder! We hopen op een mooie opbrengst voor de aanschaf van een paard, zodat we meer lessen kunnen geven. De landelijke startdatum van de Grote Clubactie is op zaterdag 23 september.

Hoe werkt het?

Een lot kost € 3,-. Hiervan gaat 80% (€ 2,40 per lot) direct naar Lis Hartel. Ruiters en vrijwilligers verkopen loten aan vrienden, familie en buurtgenoten, gaan langs de deuren en/of delen een verkooplink via Whatsapp en social media.

Koop loten en steun onze vereniging! Je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen. https://lot.clubactie.nl/lot/st.-paardrijden-gehandicapten-lis-hartel/461775

We hopen dit jaar met elkaar een mooi bedrag op te halen voor onze manege. We willen diegene die de meeste loten heeft verkocht belonen, daarover later meer!

Omdat de verkoop digitaal gaat, zullen we jullie namen en e-mailadressen invoeren en krijgen jullie je eigen verkooppagina. Als jullie dit NIET willen, laat het ons weten (fondsenwerving@lishartel.nl)

Voor nu: op naar een succesvolle actie en heel veel plezier met het verkopen van de loten!

SPONSORKLIKS

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Lis Hartel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Lis Hartel ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar Lis Hartel. En nogmaals, het kost je niets extra!

Wil je Lis Hartel ook GRATIS sponsoren?

Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van Lis Hartel. Voor jou een kleine moeite, voor Lis Hartel zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.

Bezoek de SponsorKlikspagina van Lis Hartel https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4379

GOUDEN BRUIDSPAAR ADOPTEERT PUCK

Het gouden bruidspaar met cheque

Paula en Dick zijn dit jaar 50 jaar getrouwd en hebben een groot feest gegeven bij Rhijnauwen. Bij een feest horen cadeaus en Dick en Paula besloten hun gasten een donatie te vragen voor Lis Hartel.

Samen met familie en vrienden hebben zij het fantastische bedrag van € 2.500,- opgehaald! Hiermee hebben zij besloten Puck te adopteren en afgelopen zaterdag was het feestelijke moment van de overdracht.

Nu zijn Dick en Paula geen vreemden van Lis Hartel, hun dochter Iris rijdt al bijna 30 jaar bij Lis Hartel.

WE HOUDEN EEN SPONSORWEDSTRIJD!

Op zondag 5 november wordt een grote sponsorwedstrijd georganiseerd. De opbrengsten zijn voor het (winter)voer van de paarden. Het wordt een heel leuk evenement! Alle rijdende leden mogen meedoen, er zal een springparcours zijn en een behendigheidsparcours. In de lessen zullen we uitleg geven over het parcours en is er genoeg tijd om hiervoor te oefenen.

Alle spelregels en details zullen binnenkort bekend gemaakt worden en kun je teruglezen op de website en de prikborden in de manege.

GESLAAGDE BENEFIETLEZING OVER FILOSOFIE

Woensdagavond 21 juni zaten 31 mensen geconcentreerd te luisteren naar Siebren de Ringh. In de bak van de manege liet hij het publiek o.a. nadenken over onbewuste aannames tijdens gespreksvoering, de onderliggende gedachten en gevolgen. Siebren vertelde aan de hand van eigen ervaringen hoe we met elkaar in en uit verbinding kunnen gaan, onderbouwd met theorieën van bekende filosofen (o.a. Kant, Descartes, Spinoza, Krishnamurti).

Met een drankje voor, tijdens en na de lezing was de opzet geslaagd! Vooral ook omdat de entree voor de toehoorders naar de manege gaat. Dank aan Siebren en het publiek! De opbrengst van de lezing was: €1584,85!

STEM VIA DE RABO CLUBSUPPORT ACTIE 2023

De Rabo verdeelt elk jaar een fors bedrag over de verenigingen in de regio. De verdeling vindt plaats op basis van uitgebrachte stemmen door de Rabo-leden.

Natuurlijk heeft Lis Hartel zich dit jaar weer ingeschreven! We sparen dit jaar voor aanschaf van paarden en onderhoud van de tractor. Bij deze doen een beroep op jullie, onze leden, om zoveel mogelijk stemmen uit te brengen op Lis Hartel. Dat mag tot maximaal 3 van de totaal 5 stemmen die je mag verdelen.

Stemmen kun je van 4 t/m 26 september, via je Rabo-app of internetpagina’s, bijvoorbeeld via www.rabobank.nl/leden/clubsupport Het kost je niets en levert altijd een mooi bedrag op voor de manege!

ONZE NIEUWE AANWINSTEN!

In de afgelopen periode heeft de manege twee nieuwe paarden gekocht: Pluto en Zora. Mooie, lieve beesten die worden ingezet voor de verschillende lessen en menritten. 5 september is daar Brown Betty bijgekomen, onze nieuwe lieve pony voor de kleinere ruiters.

Pluto en Zora in de buitenbak
Brown Betty

RUITERS WEGEN

Voor het welzijn van de paarden willen wij in de komende weken alle ruiters met paardrijuitrusting aan wegen. Dat is dus met cap en laarzen. Op die manier kunnen we voor de paarden de juiste en objectieve verdeling van belasting vaststellen.

Het wegen gebeurt zoveel mogelijk voor de les. Als je bezwaar hebt tegen het wegen, bespreek dit dan met jouw instructeur.

KABOUTERLESSEN OM TE WENNEN

We gaan een nieuw soort les aan ons lesschema toevoegen: de Kabouterles! Deze les is speciaal bedoeld voor alle kinderen van 5 en 6 jaar oud. Een les duurt 30 minuten en heeft als doel kinderen vertrouwd te laten raken met paardrijden. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een begeleider meenemen die tijdens de les het paard vasthoudt. De lessen zijn op dinsdag om 15.30 uur bij Joyce. Binnenkort komt er meer informatie over de kabouterlessen op onze website.

INFORMATIE OVER DE LESSEN

Alle lessen staan gepland volgens het vaste lesrooster en zijn terug te vinden in Manege plan; dit geldt ook voor lessen die zijn afgezegd en inhaallessen. Laat het ons weten als je nog geen toegang hebt tot de Manege Plan app, dan sturen we je een uitnodiging.

Wanneer je een les wil afzeggen, doe dit dan tijdig. Als je minimaal 24 uur van tevoren afmeldt, heb je recht op een inhaalles.

Afmeldingen graag via Manege Plan of e-mail (info@lishartel.nl) en vermeldt daarbij de momenten waarop je een inhaalles zou kunnen rijden, zodat deze kan worden ingepland.

In de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door, alleen in de grote zomervakantie en de Kerstvakantie is de manege dicht en zijn er geen lessen. Tijdens alle officiële feestdagen zijn er ook geen lessen. Ook hiervoor geldt: als je bijvoorbeeld niet aanwezig bent in de herfstvakantie, laat dit dan tijdig weten. Dit geeft ons de mogelijkheid lessen samen te voegen en tijdig een geschikte inhaalmogelijkheid te zoeken.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De manege kan niet zonder haar vrijwilligers. We zijn heel erg blij met alle hulp we al hebben! Toch zijn we ook nog op zoek naar wat extra hulp. We kunnen vooral extra handen gebruiken bij de volgende momenten en werkzaamheden:

Maandagochtend van 9.30 tot 12.00: Hulp met paarden pakken, poetsen en opzadelen en naast het paard mee lopen tijdens de staplessen met de mindervalide ruiters.

Donderdag middag van 15.00 tot 18.00u: Helpen met de vaste paarden klussen, zoals voeren en waterbakken vullen. Daarnaast zelfstandige ruiters helpen met paarden pakken, poetsen en opzadelen en de instructeur ondersteunen met de paarden voor en na de lessen.

Zaterdagochtend van 9.00 tot ongeveer 12.00u: Helpen paarden voeren en buiten zetten, stallen mesten en coördinerende taken op stal en naast de lessen ter ondersteuning van de instructeur. Zaterdag is een drukke lesdag, de instructeur heeft dan wat extra handen en ogen nodig in de stallen om alles soepel te laten verlopen. Deze klus vergt enige ervaring met paarden, stallen en omgang met ruiters.

Zondagochtend 9.00 tot 12.00: Helpen met de staldienst, zondag is onze rustdag, maar de stallen moeten wel gemest en de paarden gevoerd. Op de zondagochtend is een teamlid aanwezig om de stallen te helpen mesten en de paarden te verzorgen, in die ochtend is dat (juist) een heerlijke rustige bezigheid. Een half uurtje later starten of eerder stoppen is ook geen probleem.

Voor de maandag, donderdag en zaterdag is het fijn als er enige regelmaat zit in de hulp, bijvoorbeeld om de week of wekelijks. De zondagochtend kan ook prima incidenteel en ervaring is hiervoor zeker niet nodig, opgeven per duo mag ook. Het zou geweldig zijn als je een van de momenten wil komen helpen!
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar vrijwilligers@lishartel.nl