Vrijwilligers op Manege Lis Hartel.

Vrijwilligers zijn bij ons van harte welkom, want er is altijd wat te doen.
Elke dag wordt "gedraaid" door een van onze instructeurs samen met een groep vrijwilligers. Een van de belangrijkste taken van onze vrijwilligers is het begeleiden van ruiters tijdens hun wekelijkse paardrijles. Vaak zijn dit staplessen ( onder andere ook in het bos ) waarbij je als vrijwilliger naast het paard loopt. Ook kan het zijn dat je naast een ruiter loopt omdat hij of zij extra ondersteuning nodig heeft.

Dit is niet alleen heel gezellig, maar ook nog een goede work-out in de frisse buitenlucht.

Actief én sociaal!

Er is dus altijd wat te doen! Hoeveel uren je wilt komen helpen mag je uiteraard zelf bepalen. Sommige mensen komen één uur per week meelopen en anderen helpen meerdere dagen in de week. Dit zullen we van te voren met je afspreken aangezien we wel werken met vaste dagen - dagdelen en uren. Dit omdat we met onze vereniging bijzonder mooie maar ook zeer verantwoordelijke zorgtaken hebben en het daarbij belangrijk is dat je op vaste momenten aanwezig kunt zijn. Het is geen probleem als je weinig of geen ervaring hebt met paarden. Omdat je werkt met een gezellige en (deels) ervaren groep vrijwilligers, is er altijd wel iemand die jou kan helpen. En ook omdat er meerdere werkzaamheden op het terrein te doen zijn waar je geen ervaring voor hoeft te hebben.

De Lis Hartel-bus en ander vrijwilligerswerk

Een andere belangrijke taak van onze vrijwilligers is het rijden van de Lis Hartel-bus waarmee ruiters van en naar de manege gebracht kunnen worden. Daarnaast zijn er op stal nog taken waarbij we mensen kunnen gebruiken. Denk aan het uitmesten van stallen, het verzorgen van de paarden of jonge kinderen helpen om te leren poetsen en zadelen. Of het helpen bij kinderfeestjes of andere activiteiten die op de manege georganiseerd worden.

Het is voor vrijwilligers van Manege Lis Hartel mogelijk om voor €10,- per jaar lid te worden van de manege. Als je lid bent dan kun je op de algemene ledenvergadering je stemrecht gebruiken.

Vrijwilliger worden is zoals het woord zegt vrijwillig, maar niet vrijblijvend.
We rekenen op je, want zonder onze vrijwilligers kunnen wij Manege Lis Hartel niet draaien.

Heb je interesse naar de mogelijkheden voor jou om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan?

Vul dan het formulier in en mail het naar secretaris@lishartel.nl of breng het formulier langs op de manege dan nemen wij contact met je op om te kijken naar de mogelijkheden. Hopelijk tot snel!


Aanmeldformulier Vrijwilliger
Word – 50,9 KB 960 downloads

Meer weten over hoe u Lis Hartel kunt steunen?

Project financiering Steun ons met een bijdrage voor een specifiek project
Club van 50 Wordt donateur voor €50 per jaar
Adopteer een paard Adopteer een paard? Jazeker, bij ons kan het!
Reclame voor bedrijven Ook als bedrijf kunt u uw steentje bijdragen met bv een reclamebord!
Schenking aftrekbaar Handige informatie over het aftrekken van uw schenking
Vrijwilligers Wil je vrijwilliger worden? We hebben je nodig!